Ineke Persoon – L’arte Dell’estetica

De salon
L’arte Dell’estetica wordt ook wel Schoonheidssalon Veghel genoemd en staat onder leiding van Ineke Persoon. Zij is al haar hele werkzame leven actief in deze branche. Ineke benadert schoonheid vanuit haar bewondering voor de werking van het menselijk lichaam. “Ik vind het fascinerend hoe het lichaam door allerlei processen wordt aangestuurd. Dat is ook de basis van onze behandelingen. En natuurlijk staat persoonlijke aandacht en gastvrijheid bij ons centraal.” L’arte Dell’estetica is een moderne allround salon met een uitgebreid programma van behandelingen en producten. Het team van vier volledig gediplomeerde en gespecialiseerde medewerkers beschikt over de meest innovatieve apparatuur die aantoonbaar resultaat oplevert en bovenal veilig is.

L’arte Dell’estetica is één van de grootste schoonheidssalons in Veghel en bevindt zich in een bosrijke omgeving. Gasten worden voor hun behandeling uitgenodigd om een kop thee of koffie te drinken in de sfeervolle ontvangstruimte, waarbij zij zich alvast kunnen oriënteren op de diverse schoonheidsproducten.

Wereldwijs in schoonheid
Ineke Persoon is letterlijk wereldwijs als het gaat om schoonheid. Zij weet dat een zongebruinde huid in Japan niet gewenst is en dat in de Arabische cultuur het gebruik van water wordt vermeden bij schoonheidsbehandelingen. “Die kennis heb ik opgedaan doordat ik jarenlang in Den Haag in grote schoonheidssalons heb gewerkt, waar de medewerkers van ambassades klant waren. Die hadden allemaal vanuit hun cultuur hun eigen opvatting over de juiste schoonheidsbehandeling. Ieder land heeft eigen eisen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik creatief ben en altijd met een open blik met klanten omga.”

Eigen salon in Veghel
Ineke nam haar ervaringen mee toen zij in 1995 salon Beauty Care Hawkyard startte. In 2008 werd de naam veranderd in L’arte Dell’estetica. In 2014 investeerde zij in apparatuur voor cryolipolyse en zag daarmee in twee maanden haar klantenkring met 150 klanten toenemen. Die groei leidde ertoe dat Ineke besloot te verhuizen naar een woning met een ruimere bedrijfsruimte waar zij het aantal soorten behandelingen kon uitbreiden. Door te blijven investeren in innovatieve apparatuur en producten is L’arte Dell’estetica uitgegroeid tot de meest uitgebreide salon van de regio. Hierover zegt Ineke: “Ik investeer in apparatuur én in mijn medewerkers. Onze schoonheidsspecialisten zijn allemaal hier opgeleid, kennen de apparatuur en weten wat mijn visie is. Zij kunnen in principe alle behandelingen uitvoeren en enkelen hebben hun specialisatie.”

‘Cosmedische’ behandelingen
Voor de behandelmethoden maakt L’arte Dell’estetica gebruik van geavanceerde en uitvoerig geteste apparatuur en crèmes die zijn ontwikkeld vanuit medische kennis van natuurlijke lichaamsprocessen. “Wij noemen dat cosmedisch. Het moet gebaseerd zijn op de kennis van het lichaam en onze medische kennis. Het traject bij een gezichtsbehandeling beginnen wij dan ook altijd met een scan van de huid. Wij meten dan onder andere het pigment, talgproductie en hydratatie. Die is bij iedereen anders. Op basis van die diagnose kunnen wij het gezicht met de juiste crèmes behandelen. Dat zijn middelen die niet bij de drogisterij of parfumerie te koop zijn, omdat ze hoge concentraties van actieve ingrediënten bevatten. Die mogen wij verkopen en gebruiken, omdat wij weten wat de effecten van de middelen kunnen zijn. Wij krijgen dan ook vaak te horen dat onze behandelingen en middelen wél resultaat hebben.”

Natuurlijke lichaamsprocessen
Aantoonbare resultaten worden bij L’arte Dell’estetica bereikt door innovatieve behandelingen die uitgaan van de natuurlijke lichaamsprocessen. “Het gaat niet alleen om schoonheid, ook om gezondheid. Schoonheid zit letterlijk vanbinnen. Het lichaam is zo mooi van zichzelf, qua processen. Ik vind het fascinerend hoe alles in het lichaam wordt aangestuurd. Je kunt je lichaam goed onderhouden met gezonde voeding en beweging waarmee je de lichaamsprocessen ondersteunt. Bij schoonheidsbehandelingen ga ik daar ook vanuit. Door de lichamelijke processen te ondersteunen en stimuleren kun je aansturen op heling en genezing en zo de schoonheid bevorderen.”

Persoonlijke aandacht
Een schoonheidsbehandeling is bij L’arte Dell’estetica ook een moment van persoonlijke aandacht. Klanten kunnen hun lichamelijke ongemakken in een veilige omgeving (privacy) toevertrouwen aan een team van eigen specialisten.

“In onze salon hebben wij alles in eigen hand. De behandelingen die wij aanbieden, voeren wij uit met onze eigen apparatuur en met een team van vaste medewerkers. Wij kunnen alles zelf. Daar ben ik natuurlijk trots op, maar het heeft ook een reden. Wij kennen onze klanten en weten hoe wijde apparatuur en middelen in moeten zetten voor het beste resultaat. Wij streven ernaar om een klant aan één medewerker te koppelen. Dat schept een band, waardoor er vertrouwen ontstaat. In de behandeling, maar ook om een keer onder elkaar een verhaal kwijt te kunnen.”

Contact

L’arte Dell’estetica | Dorshout 6D | 5462 GL in Veghel | +31 (0) 413 280479 | Ineke Persoon info@schoonheidssalonveghel.nl
www.schoonheidsinstituutveghel.nl